Evangelikální fórum 2021: Dalimil Staněk – Návrat ke smyslové zbožnosti

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

– Podpora: https://svobodnykrestan.wordpress.com/podpora

Podívejte se na záznam z Evangelikálního fóra 2021, který proběhl kvůli pandemii COVID-19 v online podobě. Více v popisu: 👇

Čím víc jsme kulturně vtahování do rychlého digitálního světa existujícího mimo naše těla, tím bytostněji ve zbožnosti hledáme rozměr celistvosti. Víru, která nebude vyjádřena jen naším krédem, biblickými znalostmi a respektem k morálním hranicím. Víru vtělenou do pohybu, činu, dechu a chvály. Víru zahrnující celou bytost, zakoušenou smysly, uchopenou rozumem a vyjádřenou emocemi. Jak na tyto výzvy reagujeme v evangelikálních církvích? Odvážíme se čerpat z bohatého historického a ekumenického dědictví smyslné zbožnosti, aniž bychom byli ve svých očích chyceni do pasti modloslužby?

Dalimil Staněk jedenáct let sloužil jako kazatel v Olomouci a nyní působí ve Zlíně. Vyučuje na Evangelikálním teologickém semináři na katedře pastorace a psychologie, a poskytuje psychologické poradenství lidem v církvi i mimo ni. Odborně se věnuje tématům vývojové psychologie, duchovního zrání, duchovní krize, pastorační péče a mezilidského odpuštění.

Více informací o Evangelikálním fóru naleznete zde: https://evangelikalniforum.cz/
Registrace na Evangelikální fórum 2022: https://www.emsreg.eu/public_otm/events/10859/registrations/landing_page
Česká evangelikální aliance: https://www.ea.cz/


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *