Chvála Božího Zachránce (on-line bohoslužba)

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

Druhá on-line bohoslužba ze série Koloským: jak věřit a jak žít? Apoštol Pavel vytahuje silnou zbraň proti falešnému učení – báseň, která oslavuje Ježíše jako Stvořitele, Udržovatele a Vykupitele celého světa a povzbuzuje tak věřící, aby stáli pevně zakotveni v evangeliu.
„Ježíš Kristus, původce a cíl Božího stvořitelského aktu, je ten, jehož prostřednictvím Bůh usmiřuje všechno skrze jeho [Kristovu] smrt na kříži. Prostřednictvím tohoto smíření Bůh ukáže věřící jako přijatelné pro sebe [Boha], pokud budou i nadále pevně stát v evangeliu, které přijali.“

Koloským 1,15-23 (ČEP):
On je obraz Boha neviditelného, prvorozený všeho stvoření, neboť v něm bylo stvořeno všechno na nebi i na zemi – svět viditelný i neviditelný; jak nebeské trůny, tak i panstva, vlády a mocnosti – a všechno je stvořeno skrze něho a pro něho. On předchází všechno, všechno v něm spočívá, on jest hlavou těla – totiž církve. On je počátek, prvorozený z mrtvých – takže je to on, jenž má prvenství ve všem. Plnost sama se rozhodla v něm přebývat, aby skrze něho a v něm bylo smířeno všechno, co jest, jak na zemi, tak v nebesích – protože smíření přinesla jeho oběť na kříži. I vás, kteří jste dříve byli odcizeni a nepřátelští Bohu svým smýšlením i zlými skutky, nyní s ním smířil, když ve svém pozemském těle podstoupil smrt, aby vás před Boží tvář přivedl svaté, neposkvrněné a bez úhony – pokud ovšem pevně zakotveni setrváte ve víře a nedáte se odtrhnout od naděje evangelia, jež jste slyšeli, jež bylo kázáno všemu stvoření pod nebem a jehož jsem se já, Pavel, stal služebníkem.

Více informací o nás a další zdroje pro následování Ježíše najdete na našem webu: https://pochoden-praha.cz

S jakýmkoliv dotazem nás neváhejte kontaktovat:
info@pochoden-praha.cz
https://facebook.com/Pochod.Praha
https://instagram.com/PochodenPraha
https://twitter.com/PochodenPraha


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *