Ježíš a pravda.

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

Může být náboženství falešné? Přednáší Radim Passer.

Daniel 7,21 „Viděl jsem, že ten roh vedl válku proti svatým a přemáhal je, až přišel Věkovitý a soud byl předán svatým Nejvyššího; nadešla doba a království dostali do držení svatí.“

Satan nemá žádnou konkurenci v podvodech, přetvářce, předstírání a lži. Kdyby pracoval otevřeně jako Boží nepřítel, všichni by si dali pozor. Není tedy divu, že jeho doménou je falešné náboženství. Z Bible se také dovídáme, že Bůh nás nenechá napospas náboženským klamům. Bůh varuje prostřednictvím proroků a apoštolů před náboženskými svody poslední doby.

Daniel viděl v nočním vidění (Dan 7 kap.) velké moře představující nepřátelské živly (Jer 47,2; Zj 17,15) a z něj vystupovat čtyři veliká zvířata představující panovníky a království (Dan 7,17.23).

Tato čtyři zvířata popisují (viz čtyři různé kovy sochy z Dan 2. kapitoly) čtyři velké říše. (Dan 7,4-7) Čtvrté zvíře mělo zuby ze železa (podobně jako čtvrtý kov sochy), bylo odlišné ode všech předešlých zvířat a mělo deset rohů (podobně jako deset prstů na nohách sochy z Dan 2), které znamenaly deset králů. (Dan 7,24) Odlišnost čtvrtého zvířete spočívala nejen v jeho krutosti, ale také v propojení politiky a náboženství.

Daniela nejvíc zaujal malý roh, který se tlačil před deset rohů a ve svém boji o nadvládu vytrhl tři rohy. (Dan 7,8) Na malém rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale. Charakteristika malého rohu Daniela velmi znepokojila. (Dan 7,15) Tento roh vedl válku proti svatým a přemáhal je. (Dan 7,21) Předpověď zněla, že bude „mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit změnit doby a zákon. Svatí budou vydáni do jeho rukou…“ (Dan 7,25) To, co viděl, proroka Daniela vyděsilo k smrti. Barva jeho tváře se změnila, jeho srdce bylo zasaženo. (Dan 7,28)

Jak dějiny ukázali, po rozpadu Římské říše vzrostla jediná moc, která spojila politickou a náboženskou sféru. Byla to římská církev. Z historie se dozvídáme, že pro upevnění moci se středověká církev brzy zapojila do pronásledování těch, kteří vyznávali jinou víru. Inkviziční soudy, křižácké výpravy, dokonce tři národy (viz tři rohy) vzaly za své – Herulové, Ostrogoti a Vandalové. Třicetiletá válka, milióny mrtvých, mučení inkvizice, upalování na hranicích, hladomor a duchovní útlak, tak se projevoval „malý roh“.

V Danielově proroctví se popisuje časové údobí: „…Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Dan 7,6 Podle klíče z Ez 4,6 jeden prorocký den představuje rok (360 dní). Čas – 1 rok = 360 dní, dva časy –
2 roky = 720 dní, půl času – ½ roku = 180 dní, celkem 1 260 dní = 1260 let.

Toto období začalo v roce 538 n.l., kdy církev porazila barbarské kmeny a plně rozvinula svou politickou i církevní moc. O 1260 let později, v roce 1798 byla moc středověké církve zlomena. Napoleonův generál Berthier zajal papeže Pia VI. Tehdy již byla známá reformace na jedné straně a osvícenecké hnutí na straně druhé. Církevní majetky byly zestátněny, papež ztrácel nabyté rozsáhlé území, jezuitský řád byl zrušen, ve Vídni byl vydán Toleranční patent, končila doba protireformace, začala moderna a nastoupil vliv ateizmu. Tak rozumíme danému proroctví.

Králové přicházejí a odcházejí. Říše vzniknou a později padnou, ale Ježíš je tu pro nás navždy. Dokonce soudí i vlády, které se zdály být na věky. Nakonec soudí i nevěrnou církev! Ježíš má svůj plán a naplní ho. Jednou se vrátí pro ty, kdo mu byli věrni a svobodně se Jej rozhodli následovat. Celý vesmír se pak přesvědčí o úžasné lásce Stvořitele ke svému stvoření, která šla až za hrob.


Mohlo by vás zajímat
Více informací o přednáškové sérii ➜ https://tvanadeje.cz/
Více informací o přednášejícím ➜ https://radimpasser.cz/


Napište nám
Pokud máte k přednáškám nějaký dotaz, napište nám na email ➜ info@maranatha.cz

#JežíšTváNaděje


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *