Role USA v biblickém proroctví

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

Role USA v biblickém proroctví. Přednáší Radim Passer.

Zjevení 13:11 „Vtom jsem viděl jinou šelmu, jak vyvstala ze země: měla dva rohy jako beránek, ale mluvila jako drak.“

Spojené státy americké jsou velikou a nádhernou zemí. Na území 50 států můžeme najít krásné přírodní scenérie: Skalisté hory, Niagarské vodopády, Mount Hood, Grand Canyon, řadu úchvatných národních parků jako např. Yellowstonský.

Nebylo to však krása Nového světa, která na území dnešních USA přivedla v době středověku tisíce a tisíce poutníků. Byla to touha po náboženské svobodě. Zkušenosti se španělskou inkvizicí, masakrem hugenotů, vraždění valdenských, upalování na hranicích, věšení, bičování a věznění nutily obyvatele Evropy hledat nový domov. A ten také našli, když na břeh Nového světa vstoupili 9. listopadu 1620 první osadníci.

Zakladatelé USA dbali na svobodu vyznání a striktně oddělovali náboženství od vládní moci. Měli zkušenosti se středověkou církví. Deklarace nezávislosti a poté i Ústava měla chránit cennou svobodu.

Tato ohromná země dala tedy upřímným křesťanům svobodu. Není proto překvapením, že i o této výjimečné události napsal prorok Jan. Bůh totiž vždy svému lidu zjevuje potřebné a důležité informace (Am. 3:7).
První šelma (mocnost) z knihy Zjevení (Zj. 13:2-4), která představuje papežskou moc, o svou moc v roce 1798 dočasně přišla. Další šelma/mocnost v knize Zjevení se rodí a roste ve své moci ve stejnou dobu, kdy papežství dostává smrtelnou ránu (Zj. 13:11). Kdo je tedy tou druhou šelmou, která má rohy jako beránek a povstává „ze země“? Je pouze jedna celosvětová mocnost, která tyto předem vyřčené parametry splňuje: Bez pochyby se jedná o USA.

• 1. Vystupuje z pustiny, nikoli ze zalidněné části světa.
• 2. Získá význačné postavení v době, kdy první šelma ze Zjevení 13. kapitoly byla smrtelně zraněna.
• 3. Stane se světovou velmocí s demokratickým zřízením, jelikož nemá koruny, které symbolizují královskou moc.

Proroctví o druhé šelmě však pokračuje a říká, že mluvila jako drak a nutí zemi a její obyvatele, aby klekali před první šelmou, které se zahojila její smrtelná rána (Zj. 13:12).

• 4. Stane se světovou velmocí, která povede zbytek světa k uctívání šelmy a přijetí jejího znamení.

Co tedy znamená klekat před první šelmou/mocností a co je jejím znamením? V Katolické kronice můžeme najít prohlášení: „Neděle je důkazem naší autority“ Tedy poklonit se autoritě papežství znamená uctívat neděli namísto Bohem nařízené soboty (Ez. 20:20).

Stačí, aby USA morálně a legislativně vytvořily nátlak ke svěcení neděle jako dne odpočinku a tím daly celému světu jasný signál k jeho přijetí. Do tohoto procesu se také aktivně zapojí původně protestantské církve.
Nátlak se bude dokonce stupňovat až do té míry, že „nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky“, aby uctívali neděli. Celé to vyústí příkazem k likvidaci všech, kdo neposlechnou (Zj. 13:15).

Dobrou zprávou je, že toto i další podobné proroctví nám milující Bůh dává proto, aby nás ubezpečil, že má dějiny pevně ve svých rukou, že zná konec od počátku (Iz. 46:10) a že nechce, abychom byli svedeni. Je to také milující Ježíš Kristus, který právě v době rostoucího nátlaku na Boží lid vstoupí nadpřirozenou mocí do chodu tohoto světa a ukončí dějiny zla. Nastolí své království plné lásky, pokoje a radosti.


Mohlo by vás zajímat
Více informací o přednáškové sérii ➜ https://tvanadeje.cz/
Více informací o přednášejícím ➜ https://radimpasser.cz/


Napište nám
Pokud máte k přednáškám nějaký dotaz, napište nám na email ➜ info@maranatha.cz

#JežíšTváNaděje


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *