V co věří křesťané?

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

Katolická teologická fakulta UK pořádá kurzy celoživotního vzdělávání.

V tomto krátkém spotu, Vám chceme předstvit náš kurz celoživotního vzdělávání – V co věří křesťané?

Vyznání víry, tzv. Krédo (lat. credo – věřím) tvoří základní souhrn víry, kterou vyznávají křesťané. Dělí se na tři části tak, že postupně mluví o třech božských osobách a díle stvoření, vykoupení a posvěcení (srov. KKC 190). Tento kurz je věnován výkladu jednotlivých článků víry, v níž jsou křesťané pokřtěni a která proměňuje celý jejich život.

Probíraná látka je rozdělena do tří na sebe navazujících let s tím, že každý rok se do kurzu hlásí samostatně a není nutné absolvovat všechny tři části. Přednášky v průběhu prvního roku budou věnovány otázkám biblické, fundamentální a trinitární teologie, protologie a teologické antropologie na základě první části Nicejsko-konstantinopolského vyznání, tj.

Zaujala Vás naše nabídka? Bližší informace najdete v následujících odkazech:

Informace o kurzu – zde: https://www.czv.ktf.cuni.cz/CZVKTF-37.html

Přihlásit na kurz se můžete zde: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=2naS4DT5hkC_CIgWogQUoo1f8R1oEP1Ni1ZJ_VNbMdFUNTNHN1VLNkRMMUQ4NkEzUDE1N0dNTUFEMi4u&fbclid=IwAR3t5hYZqe8r6iamkgIq51kJEnCySL52-WPA8M_njn29VEEQbDpjUwAduTs

Přihlášku je možné podat do 13. září 2020. V případě nemožnosti konání přednášek osobní formou, bude výuka probíhat distančně.


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *