GNOSIS A TRADIČNÍ ORTODOXIE (jenom ÚRYVKY)

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

http://focusonthekingdom.org/articles/ http://focusonthekingdom.org/gnosis-cz.pdf Spis, článek, (article): “gnosis-cz.pdf“ // NAŠE POSOUZENÍ: Definice „TRADIČNÍ ORTODOXIE“: trinitarianism „verbální inspirace Bible“, DEFINICE, Kristovci, Biblical unitarian: https://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_unitarianism Mají Biblical_unitarianism podle vlastního svého zařazování do kategorií. Podle nás se christologie dá, podle historických souvislostí také nazvat Socinianism us, Fausto_Sozzini, Socinianism (nebo Adopcionismus Adopcjanizm Adoptionism, ten druh, že pán Ježíš neměl preExistenci před svým údajně zázračným početím, narozením matce Marii) Je to unitarianism us, tj. že pán Ježíš NENÍ „bůh syn“. Je to, že pán Ježíš je „ČLOVĚK, Boží syn“, (anglicky. Human Jesus). A to je výborně pravdivé.
Mají chybně, že Bible je „verbálně, doslova inspirována“, Bohem. Tj. že je pravdivá. Mají chybně „panenské narození, (virgin birth of Jesus.
Jsou to denominace, které mají nejlepší christologii, kterou jsme na internetStránkách dosud nalezli. MAJÍ „jistotu spasení, dar spravedlnosti“. Jejich teologický názor je, že spása bude dokonána až v budoucnosti, asi po vzkříšení těla. To souvisí s jejich eschatologií. Tzn. že duše není schopna samostatně existovat mimo tělo, a proto po smrti člověka nefunguje. Tzn. že až potom, kdy bude tělo člověka fyzicky vzkříšeno z mrtvých, obživne i jeho duše. Která byla do vzkříšení těla mrtvá. Tzv. „spánek duše“. http://www.reformace.cz/zod/co-bude-po-smrti-cislo-51
// S výše uvedeným eschatologickým názorem nesouhlasíme, „spánek duše“, tzn. že duše není schopna samostatně existovat mimo tělo, a proto po smrti člověka nefunguje. Až po vzkříšení těla začne fungovat. Duše má podle nás schopnost žít také když tělo není živé. Viz náš spis „Eschatologie, lidé“. Viz také svědectví kristovce jménem Ian McCormack „Záblesk věčnosti“. Tam je výborně pravdivě, že duše, (psycho, https://en.wikipedia.org/wiki/Soul#Christianity a Pneuma člověka, https://cs.wikipedia.org/wiki/Pneuma) má schopnost existovat odděleně od těla, (řecky sóma). Je lepší používat dichotomii, že je duše a tělo, tzn. že není duch člověka jako třetí část. // KONEC.
http://thesowermagazine.com/unity-and-the-role-of-doctrine/ Endnote:
[1] A Biblical Unitarian is one who believes in One God, the Creator and the Father, eternally existent; One Lord, Jesus Christ, the only begotten Son of God; One Spirit, the holy spirit. We believe that the three are separate and distinct from each other, but unified in their purpose and action. Unlike Trinitarians, we do not believe God is the Father, Son, and holy spirit. Poznámka:
[1] Biblický unitář je ten, kdo věří v Jednoho Boha, Stvořitele a Otce, věčně existující; Jeden Pán, Ježíš Kristus, jediný zploděný Syn Boží; Jeden duch, svatý duch. Věříme, že tyto tři jsou od sebe navzájem oddělené a odlišné, ale jejich účel a jednání jsou sjednoceny. Na rozdíl od Trinitarianistů, (trinitářů) nevěříme, že Bůh je Otec, Syn a svatý duch.
www.biblicalunitarian.com/ www.biblicalunitarian.com/verses
((www.printfriendly.com/p/g/cie3kU https://www.printfriendly.com/p/g/wsffhk
restitutio.org / 2017/05/15 / restaurátorský manifest /))
Například „Living Hope, International Ministries“. https://lhim.org/ / USA. https://restitutio.org/?s=unitarian+ A další unitarian církve. Vince FINNEGAN klade důraz, že Spasení bude dokonáno až po vzkříšení těla konkrétního člověka. Jeví se to tak, jako by neměli „jistotu spasení, dar spravedlnosti“. Sean FINNEGA, asi jeho syn klade naproti tomu důraz na to, že mají již v přítomnosti jistotu spasení, dar spravedlnosti Jistě mají jistotu spasení, dar spravedlnosti
https://lhim.org/gladtidings/gladtidings_short.php?category=2 Biblické články Glad Tidings je periodická publikace, která obsahuje několik článků na jedno vydání více Články spásy diskutují o biblických Písmech důležitých pro spásu, o znovuzrození a o dalších důležitých učeních o vytrvalosti a věrnosti Bohu ve světle spasení, spasení a naší budoucí spásy, když přijde království.
Sean Finnegan15. května 2017, (pastor „LHIM).org“
Informační věk otevřel neuvěřitelné příležitosti k lepšímu porozumění křesťanství. S bezprecedentním a neomezeným přístupem k různým náboženským perspektivám upřímní bible studenti stále více zpochybňují typické doktrinální balíčky, které dnes nabízí mnoho křesťanských skupin. Církev (římskokatolická nebo protestantská) už nemůže ovládat to, co si lidé myslí, omezením přístupu k alternativním hlediskům nebo popravením těch, kteří nesouhlasí s tradicí. Vrátili jsme se do jakéhokoli prostředí, které charakterizovalo křesťanství pro jeho první tři století, kde věřící, kteří se drželi konkurenčních ideologií, koexistovali a soutěžili o přívržence spíše na základě přesvědčování než nátlaku.


DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *