BRUTÁLNÍ poprava nacisty Sigmunda Raschera – zrůdného lékaře, zloděje, vraha a únosce dětí

Přidat na Seznam

Popdořte nás

Sledujte Mojevideo.g6.cz na Facebooku

Další naše skvělá videa můžete najít na Herohero 🔸 https://herohero.co/worldhistorycz
🔹🔹🔹
…Rascher také jménem Luftwaffe provedl takzvané „pokusy zmrazení“ na 300 pokusných osobách bez jejich souhlasu. Pokusy probíhaly v Dachau po skončení výškových experimentů. Jejich cílem bylo zjistit, jak nejlépe zahřát německé piloty, kteří byli po vynuceném přistání na Severním moři podchlazení. Oběti Rascherových pokusů byly až 14 hodin nuceny zůstat venku nahé v mrazivém počasí nebo byly tři hodiny drženy v nádrži s ledovou vodou a pomocí řady elektrod jim byl měřen puls a vnitřní teplota. Oběti se pak pokoušeli zahřát různými metodami, většinou a úspěšně ponořením do horké vody. Alespoň jeden svědek, asistent při některých z těchto procedur, později vypověděl, že část obětí, aby se znovu zahřála, byla vhozena do vařící vody. Himmler se některých pokusů zúčastnil a Rascherovi doporučil se do oblasti Severního moře vydat a zjistit, jak tam prostí lidé zahřívali oběti extrémního chladu. Himmler údajně řekl, že si myslí, „že rybářka by klidně mohla vzít svého napůl zmrzlého manžela do postele a oživit ho tímto způsobem“, dodal, že všichni věří, že „živočišné teplo“ má jiný efekt než teplo z umělého zdroje. Z koncentračního tábora Ravensbrück byly poslány čtyři romské ženy a pokus o zahřátí probíhal tak, že podchlazená oběť byla položena mezi dvě nahé ženy.
Rascher také experimentoval s účinky Polygalu, látky vyrobené z řepného a jablečného pektinu, která napomáhala srážení krve. Měl hypotézu, že preventivní užívání tablet Polygalu sníží krvácení ze střelných zranění utrpěných v boji nebo během chirurgického zákroku. Pokusným osobám byly podávány tablety Polygalu a následně jim byl prostřelen krk nebo hrudník, případně amputovány končetiny bez anestezie. Rascher publikoval článek o svých zkušenostech s užíváním Polygalu, aniž by blíže popsal povahu pokusů na lidech. Založil také společnost, která tuto látku vyráběla a využívala práce vězňů.
Další experimenty na lidech probíhaly v Dachau od července do září 1944. Tehdy byla na vězních zkoušena pitnost mořské vody. Lékaři nechali zhruba 90 romských vězňů pít pouze mořskou vodu a zároveň jim odepřeli jídlo. Romští vězni byli tak dehydrovaní, že údajně olizovali vytřené podlahy, aby se dostali aspoň ke kapce sladké vody. Experimenty způsobily obrovskou bolest a utrpení a vedly k vážnému tělesnému poškození.
Rascher, který prý sbíral lidskou kůži na výrobu sedel, patřil k Himmlerovým oblíbencům, ale to se mělo koncem roku 1943 změnit.
Ve snaze potěšit Himmlera ukázkou toho, že růst populace lze urychlit prodloužením reprodukčního věku žen, Rascher zveřejnil skutečnost, že jeho žena Karoline porodila tři děti i po dosažení 48 let věku. Himmler použil fotografii Rascherovy rodiny jako propagandistický materiál. Během čtvrtého „těhotenství“ však byla Karoline Rascher zatčena při pokusu o únos dítěte. Vyšetřování později odhalilo, že i její další tři děti byly buď koupeny, nebo uneseny.
Kromě spoluúčasti na únosu tří kojenců byl Rascher obviněn také z finančních machinací, vraždy své bývalé laboratorní asistentky a vědeckého podvodu. V prosinci 1943 zmizela během toho, co byli Rascherovi na výletě v horách, Rascherova laborantka a hospodyně Julie Muschler, která kdysi bydlela v bytě s Rascherovými. Po nálezu jejího těla v dubnu 1944 se oba Rascherovi ocitli v silném podezření z vraždy. Himmler, rozzuřený tím, že ho Rascherovi využili, nechal oba bez soudu poslat do koncentračních táborů. Sigmund byl poslán do Buchenwaldu a Karoline do Ravensbrücku. Oba byli drženi v bunkrech určených pro speciální vězně.
51letá Karoline byla popravena na šibenici v Ravensbrücku koncem dubna 1945. Její manžel zůstal po zatčení v roce 1944 v Buchenwaldu až do evakuace tábora v dubnu 1945 a poté byl převezen do Dachau. Sigmundu Rascherovi bylo 36 let, když byl 26. dubna 1945 na přímý Himmlerův rozkaz popraven. Bylo to pouhé tři dny před osvobozením tábora americkými vojsky. Raschera zastřelil důstojník SS skrz okénko ve dveřích cely, které sloužilo k výdeji jídla. Pak do jeho těla kopl se slovy: „Ty prase, teď jsi dostal trest, který si zasloužíš“.

Upozornění: Všechny níže uvedené názory a komentáře jsou od členů veřejnosti a neodrážejí názory kanálu World History.
Neakceptujeme propagaci násilí nebo nenávisti vůči jednotlivcům nebo skupinám na základě atributů, jako jsou: rasa, národnost, náboženství, pohlaví, sexuální orientace. World History má právo zkontrolovat komentáře a smazat je, pokud jsou považovány za nevhodné.

► KLIKNĚTE na tlačítko ODEBÍRAT pro další zajímavá videa: https://www.youtube.com/channel/UCMkZyKwX-pLboRxgOeJUNCQ/?sub_confirmation=1






DNEŠNÍ TRENDY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *